Belastingaangifte 2015

Hulp bij belastingaangifte 2015

In aanmerking voor aangifte

Ja, ook jij. Iedere inwoner van Nederland krijgt jaarlijks te maken met het gegeven belastingaangifte. Dus ook de belastingaangifte 2015 staat weer op het programma. Dit is nodig om zowel belasting te kunnen betalen als een teruggave van de Belastingdienst te kunnen ontvangen.

Wie, wat, waar

De aangifte inkomstenbelasting klinkt waarschijnlijk het meest bekend in de oren, maar er zijn ook andere gevallen waarin belastingaangifte gedaan dient te worden. Burgers zonder inkomen zijn mogelijkerwijs ook verplicht om belastingaangifte te doen. In de meeste gevallen wordt een automatisch bericht verzonden, met daarin vermeld welke aangifte er wanneer voldaan moet worden. Indien je deze niet hebt ontvangen, kun je middels de online aangifte of de aangifte app controleren of je in jouw situatie aangifte zou moeten doen.

En wanneer?

De aangifte kan gedaan worden tot vijf jaar na het belastingjaar waar het om gaat. De ingevulde aangifte dient dan ook wel zelf verstuurd te worden, anders is er officieel nog geen aangifte gedaan. Mocht het zo zijn dat je niet binnen de gestelde termijn in staat bent de aangifte te doen, dan kan er uitstel aangevraagd worden. Het kan alleen wanneer je een automatisch bericht hebt ontvangen. Dit dient via een schriftelijke brief gedaan te worden, waarin onder meer het jaar van aangifte en jouw persoonlijke gegevens staan vermeld. Standaard wordt er 4 maanden uitstel gegeven. Met een gegronde reden behoort een langere termijn wellicht tot de mogelijkheden.

Meer informatie?

Naam

Telefoon

Email

Plaats