Zorgtoeslag

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag is een periodieke (veelal maandelijks) tegemoetkoming van de Nederlandse overheid om de hogere kosten voor een ziektekostenverzekering te compenseren. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van uw huishouden. Op het moment dat u een toeslagpartner heeft, wordt zijn/haar inkomen ook meegeteld bij het bepalen van de hoogte van de zorgtoeslag.

Recht op zorgtoeslag

Op basis van de de gegevens die u heeft doorgegeven aan de belastingdienst, wordt gekeken en bepaald of u wel recht heeft op zorgtoeslag. Vervolgens wordt de hoogte van de toeslag bepaald. De belastingdienst keert de zorgtoeslag aan u uit als als een voorschot. Achteraf wordt opnieuw berekend en gekeken of uw recht op zorgtoeslag niet is gewijzigd en of de hoogte van het verkregen bedrag overeenkomt met hetgeen waar u recht op heeft. Blijkt achteraf dat u te veel of te weinig heeft ontvangen, dan krijgt u het verschuldigde bedrag uitgekeerd of u zult dit bedrag moeten overmaken naar de fiscus.

Hulp bij aanvragen zorgtoeslag

Het komt vaak voor dat er fouten worden gemaakt bij aanvragen en/of wijzigen van de zorgtoeslag. Achteraf horen van de fiscus dat het niet gegaan is zoals het hoort te gaan is natuurlijk niet prettig. Daarnaast vinden er jaarlijks meerdere wijzigingen plaats bij de belastingdienst. Voorkom dit soort problemen en laat uw zorgtoeslag aanvragen en/of wijzigen door een erkende belastingadviseur van Belasting-aangifte.nl. U kunt er zeker van zijn dat de adviseurs op de hoogte zijn van alle regelingen en ontwikkelingen en dat het in één keer goed wordt aangevraagd en/of gewijzigd.

Meer informatie

Naam

Telefoon

Email

Plaats